English FranÁais Deutsch Espanol Portugues |Sitemap|Links

Beumer stretch hooder

Lachenmeier stretch hooder

 

WAT?   HOE?   VOORDELEN   STRETCH BUIS   MACHINES

 

 

BTH stretch hooder Bocedi stretch hooder moellers stretch hooder

Op dit moment overheerst wikkelfolie de markt van de paletverpakkingen.  Rekfolie of wikkelfolie moet onder spanning rondom een palet worden gewikkeld.  Dankzij het geheugen van de stretch folie, tracht de folie, nadat deze uitgerokken werd, terug te keren naar haar oorspronkelijk formaat.  Door dit fenomeen wordt de palet stevig aangespannen.  Dit type van palet verpakking kan zowel manueel als machinaal aangebracht worden.

Een andere manier om een palet in te pakken is het gebruik van krimphoezen.  In dit geval wordt een plastic hoes, wiens omtrek een beetje groter is dan de omtrek van de te verpakken palet, over de palet geschoven.  Nadien wordt de folie verhit door een warmtebron, dankzij dit verhittingsproces begint de folie te krimpen, waardoor de hoes de palet stevig aanspant.  De krimphoes kan manueel worden aangebracht, maar er is wel een warmtebron noodzakelijk.  Er bestaan ook volautomatische verpakkingslijnen die dan gebruik maken van krimpbuis.

In 1988 werd voor het eerst een revolutionaire verpakkingsmethode voor paletten voorgesteld.  Deze uitvinding was mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen constructeurs van verpakkingsmachines, polymeer producenten en producenten van verpakkingsfolies.  De stretch hood verpakkingsmethode werd een revolutionaire verpakking waarbij de palet hermetisch, stevig, goedkoop en supersnel verpakt wordt!

In deze site is alle informatie te vinden over rekhoezen, rekhoesfolie, stretch buis, stretch hoods of stretch hood folie, allemaal synoniemen voor hetzelfde product.

In de "HOE?" sectie wordt de verpakkingsmethode met een rekhoes nader uitgeklaard.  Je vindt er eveneens een video terug van een stretch hoes machine in volle actie !

In de sectie "VOORDELEN" maken we een vergelijkende analyse van de verschillende verpakkingssystemen.  Uiteraard belichten we hier ook meer in detail de voordelen van rekbuisfolie!

In de sectie "MEVASTRETCH"  sectie bespreken we Plastic Union's mevastretch rekbuisfolie.  Plastic Union is uitgerust met de laatste extrusietechnologieŽn voor de productie van rekhoezen.  De rekbuis wordt geproduceerd op volledig aangepaste en geÔntegreerde extrusielijnen.  Dankzij deze spitstechnologie slaagt Plastic Union erin rekhoesfolie aan te leveren die toelaat het rendement van Uw rekhoes installatie tot 100% te benutten !

In de sectie "MACHINES" geven we U een lijst op van potentiŽle machine leveranciers.  We geven U ook een aantal punten waarop U dient te letten bij de keuze van Uw verpakkingslijn.  Met behulp van deze informatie zult U in staat zijn de keuze te maken die het best past bij Uw toepassing !