English Français Deutsch Espanol Portugues |Sitemap|Links

moellers stretch hooder

metral stretch hooder

 

WAT?   HOE?   VOORDELEN   STRETCH BUIS   MACHINES

 

 

Verpakken met rekhoes-technologie betekent een verbeterde verpakkingskwaliteit !  Paletten verpakt met rekhoezen zijn volledig waterdicht : de rekbuisfolie bedekt de volledige palet tot onder de palet.  Mits gebruik van een bijkomend plastic vel op de bodem van de palet alvorens te stapelen, zal de palet tevens waterdicht zijn voor opstijgend vocht !

Met wikkelfolie is de palet enkel aangespannen in horizontale richting.  Met rekbuis daarentegen bekomt men spanning zowel in horizontale als in vertikale richting, dit betekent dat de goederen tegen de palet worden aangedrukt !  Bovendien zijn de spanningskrachten die op de goederen worden uitgeoefend, beduidend hoger dat bij krimphoezen of wikkelfolie.

 

De rekhoes heeft het voordeel de grillige vorm van een palet te volgen hetgeen in een stevigere en mooiere verpakking leidt.

 

Stretch hoezen dienen niet opgewarmd te worden opdat ze de palet zouden aanspannen !  Bijgevolg is het energieverbruik per verpakking zeer laag.  De afwezigheid van een warmtebron betekent ook een verhoogde veiligheid op de werkvloer en lagere brandverzekeringspremies!

Rekhoesfolie blijft niet aan de goederen kleven!  Een van de nadelen van krimphoezen is dat de hoes soms samensmelt met de verpakking van de goederen die op de palet gestapeld zijn (bv de krimphoes die kleeft aan de krimpfolie van een six-pack drankverpakking).  Met rekbuis is dit probleem verbannen.

Rekhoes technologie heeft het voordeel enorm snel te zijn.  Met één enkele performante stretch hood lijn kan men meer dan 180 paletten per uur verpakken.

Met één formaat rekbuis kunnen meerdere maten paletten worden verpakt!  Hierop zijn weliswaar beperkingen, doch met twee formaten is men in staat het volledige gamma standaardpaletten te verpakken, gaande van de halve europalet (60*80 CM) tot de dubbele europalet (120*160 CM).

De optische eigenschappen van rekhoezen zijn opvallend goed.  De mevastretch rekbuis van Plastic Union beschikt over een uitzonderlijke transparantie en een hoge glans.

Het folieverbruik per verpakking is lager met rekhoes technologie ten opzichte van krimphoezen.  Daar de rekhoezen steeds dunner aangewend worden, komt het zuinige folieverbruikt tevens in de buurt van het verbruik van rekfolie.  Het zuinigere verbruik van schaarse grondstoffen voor eenzelfde verpakking is tevens een zeer belangrijk ecologisch voordeel.

Een ander belangrijk punt bij het gebruik van stretch hoezen zijn de lage onderhoudskosten van de verpakkingslijn dankzij het geringe aantal bewegende elementen en de afwezigheid van verwarmingselementen.

 

 

Vergelijking van de verschillende verpakkingssystemen

 

  Rekhoezen Krimphoezen Wikkelfolie
Aanspanningskracht Hoogst Hoog Hoog
Energieverbruik Laag Hoog Hoog
Rol wissels Minst Weinig Veel
Folie verbruik Laag Hoog Laag
Optische eigenschappen Uitmuntend Hoog Laag
Manueel verpakken Nee Ja Ja
Machinaal verpakken Ja Ja Ja
Waterdicht Ja Ja Nee
Verpakkingssnelheid < 200 pltn/u < 100 pltn/u < 100pltn/u
Veiligheid bij verpakken Hoog Laag Hoog
Recycleerbaarheid Hoog Hoog Laag
Investeringskost Middelmatig Hoog Laag
Bedrukbaarheid Hoog Hoog Laag
Palet diversiteit Middelmatig Laag Hoog