English Franšais Deutsch Espanol Portugues |Sitemap|Links

Plastic Union stretch hood film

 

WAT?   HOE?   VOORDELEN   STRETCH BUIS   MACHINES

 

Please install windows media player in order to see videoTrioplast

Nordfolien

RKW

 

Wanneer de goederen op een palet gestapeld werden, wordt de palet naar de rekbuis installatie gebracht.  Dit kan vanuit de productie via transportbanden, oftewel kan de palet rechtstreeks aangebracht worden met behulp van een heftruck.  Let erop dat de palet op een soort sokkel verpakt wordt.  Dit laat toe de palet tot onder de palet te verpakken met rekbuisfolie !

Eens de palet gepositioneerd werd op de machine wordt haar hoogte afgemeten met behulp van electronische sensors.  Op een geavanceerde rekhoes machine wordt de volledige dimensie van de palet afgemeten.  In functie van het gemeten resultaat zal de machine de juiste rekbuis kiezen (meerdere formaten rekbuisfolie zijn dan op de machine gemonteerd).  Let erop dat met ÚÚnzelfde formaat rekhoes meerdere paletformaten verpakt kunnen worden, maar indien de formaten te veel van elkaar afwijken zijn verschillende formaten noodzakelijk. (bv om paletten de verpakken gaande van 60*80CM tot 110*130CM is het best om twee formaten rekbuisfolie te gebruiken).

Met alle gemeten informatie rolt de rekhoes machine de gewenste lengte rekbuis van de rol, om ze nadien toe te lassen en van de rol af te snijden.

De rekbuis wordt afgerold over vier mechanische trekarmen.  Dit proces is zeer belangrijk omdat het mooi afrollen op deze armen het eindresultaat van de verpakking zeer sterk be´nvloedt.  Indien de stretchbuis niet gelijkmatig gepositioneerd werd zal de rekhoes plooien vertonen of zal deze op bepaalde zijden van de palet scheef trekken.

Nu mag de rekhoes uitgerokken worden.  Met Plastic Union's mevastretchfolie is het mogelijk de folie meer dan 100% uit te rekken.  Dit geeft U heel wat flexibiliteit wanneer dezelfde rekbuis aangewend wordt voor verschillende palet formaten !  Eens de folie uitgerokken is heeft de rekhoes een omtrek die groter is dan die van de te verpakken palet en kan de volgende stap aangevangen worden.

De uitgerokken rekhoezen worden over de palet geschoven, tot helemaal onder de palet.  Vanaf het moment dat de rekbuis de mechanische armen verlaat springt deze als een rekker terug naar haar oorspronkelijk formaat waardoor ze de palet stevig aanspant!  Hoe smaller het oorspronkelijke rekhoes formaat, des te hoger de spanning op de palet zal zijn.  Voor sommige toepassingen is een maximale spanning aangewezen (bv bakstenen), maar voor andere toepassingen dient dit te worden vermeden (bv te veel spanning op een palet met gevulde tetrapak dozen zou de palet kunnen vervormen).

De taak is geklust, de mechanische armen gaan terug naar omhoog en de palet kan van de stretch hood installatie worden gehaald teneinde overgebracht te worden naar het magazijn, vanwaaruit het veilig over de hele wereld mag verscheept worden.

 

Plasthill BPIAutobar